Duits buffet

Voor de catering van een heerlijke Duits buffet met veelal huisgemaakte authentieke Duitse en Oostenrijkse gerechten. Indien mogelijk bereiden wij de gerechten vers op locatie. Ook zal de kok, gastheer of -vrouw het buffet begeleiden en de gerechten eventueel toelichten.

Wij serveren het buffet ook vaak in meerdere gangen, eerst de broodplank en vervolgens de koude en warme gerechten. Desgewenst is het buffet uit te breiden met meer gangen, zoals een soep tussendoor of een dessert na. Ook zijn er optioneel hapjes bij te bestellen, deze zullen op plateau’s geserveerd worden aan u en uw gasten.

De selectie van de gerechten voor het Duitse buffet kunt u zelf samenstellen aan de hand van de Menukaart. Weliswaar dient u één menu te kiezen voor de hele groep, maar wij kunnen uiteraard rekening houden met diëten, allergieën en specifieke wensen. Het servies, bestek, buffettafel en servetten zijn inbegrepen bij de prijs. Voor kleine groepen tot 16 personen kan het buffet ook op de eettafel geserveerd worden.

Het Duitse buffet is goed te combineren met een drankenarrangement, u kunt dan onbeperkt genieten van een selectie dranken die in samenspraak zijn opgesteld, uitsluitend met A-merk bier, fris en wijnen. Het drankenbuffet is inclusief één of meerdere obers, die de drankjes inschenken, glazen ruimen en het buffet netjes schoon houden.

Menukaart
Ons Duits buffet is te reserveren als:
Brons: Broodplank, twee koude gerechten, drie hoofdgerechten en twee bijgerechten.
Zilver: Broodplank, drie koude gerechten en drie hoofdgerechten en drie bijgerechten.
Goud: Broodplank, kaasplateau, drie koude gerechten, vier hoofdgerechten en vier bijgerechten.

Vooraf
  • Kaiserbrood en Zuurdesembrood met huisgemaakte kruidenboter, salami en ham, mosterd en augurken.
  • Plateau met een selectie luxe zachte kazen en paté.
Soepen

U kunt het buffet uitbreiden met een soep naar keuze. De soep word geleverd met bijpassende garnituren.

  • Klassieke goulashsoep van runderpoulet.
  • Fluweelzachte aardappelsoep met forel of spek.
  • Runderbouillon met Tiroler spekknödel.
Koude gerechten
  • Kartoffelsalade van aardappel, augurk, radijs en tuinkruiden.
  • Salade van haring, rode biet en zure appel.
  • Salade van gekookte eieren in mosterdsaus.
  • Gemengde salade van ingelegde wortel en witte kool met bladsla, komkommer en mais met een frisse yoghurtdressing.
Hoofd gerechten
  • Braadworst in currysaus.
  • Schweinebraten – groot varkensgebraad met biersaus.
  • Sauerbraten – stoofpot van rundvlees in rozijnensaus.
  • Wienerschnitzel van kalfsvlees met citroen en bessencompote.
  • Snoek- of zeebaars in kappertjesboter.
Bijgerechten
  • Bratkartoffeln met spekjes.
  • Gegratineerde bloemkool met spekjes.
  • Asperges in botersaus (Alleen mei/juni).
  • Gestoofde rode kool naar Duits recept.
  • Zwiebelkuchen – hartige taart met gekarameliseerde uien, spek en emmentaler.
Nagerechten

U kunt het buffet uitbreiden met een dessert naar keuze of een dessertbuffet met drie desserts.

  • Kaisersmarrn – Pannenkoekvariant met pruimencompote.
  • Kleine apfelstrudel met vanillesaus.
  • Schwarzwälder Kirsch in een glaasje.
  • Pudding van riesling met verse druiven.
  • Plaatgebak van seizoensfruit.
  • Wafels met vanille-ijs en warme kersen.
Bereken uw prijs & reserveer