Hollands buffet

Terwijl u geniet van een broodje met kruidenboter vooraf, staat de chef voortvarend en vol passie te kokkerellen. Geuren sudderend stoofvlees, gebakken spekjes en aardappeltjes uit de oven komen u tegemoet. Snel zult u horen: “Het buffet is geopend”.

Zorgeloos genieten

Onze koks bereiden de gerechten zo vers mogelijk op locatie met pure en verse ingrediënten. Ook zal de kok, gastheer of -vrouw het buffet begeleiden en de gerechten eventueel toelichten. Het servies, bestek, servetten alswel een buffettafel zijn inbegrepen bij de prijs. Na afloop laten wij uiteraard alles netjes achter; de afwas is voor ons. 

Dranken & wijnen

Wij kunnen ook de dranken bij uw Hollands buffet verzorgen; zoals een champagne toast vooraf, een drankenarrangement of koffie met chocola na. Met een drankenbuffet kunt u onbeperkt genieten van bier, fris en wijn. Een ober, die de drankjes inschenkt, glazen ruimt en het buffet netjes schoon houdt, is inbegrepen.*

* Bij kleine gezelschappen worden de dranken door de kok zelf verzorgt.

Het menu

Op basis van onderstaande gerechten kunt u zelf het menu samen stellen. Weliswaar dient u één menu te kiezen voor de hele groep, maar wij kunnen uiteraard rekening houden met diëten, allergieën en specifieke wensen.

Een Hollands buffet is beschikbaar als:
Brons € 20,- p.p. (Twee koude gerechten en twee warme gerechten.)
Zilver: € 25,- p.p. (Drie koude gerechten en drie warme gerechten.)
Goud: € 30,- p.p. (Vier koude gerechten en vier warme gerechten.)
Exclusief € 100,- startkosten.

Brood en bijgerechten zijn altijd inbegrepen. Optioneel kunt u hapjes, een soep en een nagerecht bij bestellen.

Menukaart
Vooraf

Knapperig brood met twee huisgemaakte boters, zoals o.a. kruidenboter en dillemosterdboter.

Amuses

De bediening gaat vooraf rond met de hapjes. Uw gasten kunnen kiezen uit verschillende items.

  • Gevuld eitje met spek en dille.
  • Kerstomaatjes gevuld met Hollandse garnaaltjes.
  • Canapé filet american met kwartelei en tuinkers.
  • Witlofschuitje met ham, appel en walnoten.
  • Spiesje Oude kaas met druif.
Soep

U kunt het buffet uitbreiden met een soep naar keuze. De soep wordt geleverd met bijpassende garnituren.

  • Romige tomatensoep met gehaktballetjes.
  • Heldere ossenstaartsoep met Madeira.
  • Kippensoep met een vleugje Indonesië.
Koud gerechten
  • Huisgebraden rosbief met remoulade van knolselder.
  • Kalkoenrollade met farce van paddenstoelen en veenbes.
  • Visplateau met zoute haring, gerookte makreel en forel.
  • Gerookte zalm en garnalen met komkommer, dille en mierikswortelsaus.
  • Bonte bonensalade met rode ui, peterselie en hazelnoten. (vega)
Warm gerechten
  • In de oven gegaarde beenham met kruidnagel, whiskey en bruine suiker.
  • Oma’s gehaktballen in eigen jus.
  • Hachee van sukade, rode ui en ontbijtkoek.
  • Biefstukjes van diamanthaas met champignons en peperroomsaus.
  • Tongrolletjes met bieslook en prei.
  • Kabeljauw met venkel en tomaat in folie gegaard.
  • Witlof uit de oven met ham en kaas. (Vega)
  • Hollandse asperges met ham, ei en gesmolten boter. (mei en juni)
Bijgerechten
  • Een huisgemaakte grove aardappelsalade met appel, augurk, amsterdamse ui’tjes en tuinkruiden.
  • En een groene salade met bleekselderij, druiven, rozijnen, geitenkaas en walnoten.
  • Geroosterde aardappel met spekjes en ui.
  • Geglaceerde worteltjes met bonenkruid. (april – sept)
  • klassieke rode kool met appel, kaneel en rode wijn. (okt – mrt)
Nagerechten

U kunt het buffet uitbreiden met een dessert naar keuze of een dessertbuffet met drie desserts. Onze desserts worden huisgemaakt.

  • Hangop met seizoensfruit en notencrumble in een glaasje.
  • In likeur geflambeerde flensjes met vanille-ijs.
  • Griesmeelpuddinkjes met bitterkoekjes en boerenjongens.
  • Kleine kruimeltaartjes van appel (en rabarber).
  • Chocoladetaart met hazelnoot en karamel.
Bereken uw prijs & reserveer