Italiaans buffet

Voor de catering van een heerlijke Italiaans buffet met veelal huisgemaakte authentieke Italiaanse gerechten. De gerechten worden indien mogelijk zo vers mogelijk bereidt op locatie. Ook zal de kok, gastheer of -vrouw de gerechten van achter het buffet serveren en toelichten.

Het buffet wordt in twee gangen geserveerd, eerst wordt de antipasti en evt. crostini’s op verschillende punten geserveerd en vervolgens wordt het buffet geopend. Desgewenst is het buffet uit te breiden met meerdere gangen, zoals een soep tussendoor of een dessert na.

Het servies, bestek, buffettafel en servetten zijn ook inbegrepen bij de prijs. Voor kleine groepen tot 16 personen kan het buffet ook op de eettafel geserveerd worden.

Het Italiaans buffet is goed te combineren met een drankenarrangement, u kunt dan onbeperkt genieten van een selectie dranken die in samenspraak zijn opgesteld, uitsluitend met A-merk bier, fris en wijnen. Het drankenbuffet is inclusief één of meerdere obers, die de drankjes inschenken, glazen ruimen en het buffet netjes schoon houden.

Menukaart
Ons Italiaans buffet is te reserveren als:
Brons: Antipasti, twee salades, drie hoofdgerechten en bijgerechten.
Zilver: Antipasti, drie salades, vier hoofdgerechten en bijgerechten.
Goud: Antipasti, crostini’s, drie salades, vijf hoofdgerechten en bijgerechten.

Vooraf
  • Anti-pasti schaal met olijven, pepers gevuld met roomkaas, gemarineerde groenten en diverse Italiaanse vleeswaren en kazen.
  • Een selectie crostini’s met drie tapenades; zwarte olijventapenade met paddenstoelen, cannellinibonen met rozemarijn en doperwten met prosciuttoham.
Soepen

U kunt het buffet uitbreiden met een soep naar keuze. De soep word geleverd met bijpassende garnituren.

  • Tomatencrèmesoep met gehaktballetjes en basilicumroom.
  • Minestronesoep met cannelibonen en seizoensgroenten.
  • Tortellini in runderbouillon met courgette en paddenstoelen.
Salades
  • Een salade caprese van diverse soorten tomaten met basilicum en knoflook.
  • Een radicchio en rucola salade met geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
  • Vitello tonato van kalfsvlees met kwarteleitjes, rucola, kapertjes en tonijnmayonaise.
  • Een salade van rucola, parmaham, seizoensfruit, noten en balsamicodressing.
  • Pastasalade met pesto, tonijn, olijven en rucola.
Hoofdgerechten
  • Italiaans gekruide gehaktballetjes in tomatensaus.
  • Saltim bocca – kalfsvleesrolletjes met salie en parmaham in eigen jus.
  • Lamsvlees in rode wijn gestoofd met knoflook en tomaten.
  • Kalkoenfilet met pesto en mozzarella.
  • Frutti di mare van gamba’s, Inktvis en mosselen.
  • Gebakken portabella gevuld met spinazie, cashewnoten en kruidenkaas.
Bijgerechten
  • Pasta, zoals penne, farfalle of tagliatelle.
  • Aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn.
  • Diverse Italiaanse broden, zoals focaccia en Ciabatta.
Nagerechten

U kunt het buffet uitbreiden met een dessert naar keuze of een dessertbuffet met drie desserts.

  • Klassieke tiramisu in een glaasje.
  • Vanille pannacotta met karamelsaus.
  • Citroengranitta met limoncello.
  • Polentacake met sinaasappel en cardamon.
  • Semifreddo (ijs-taart) met bitterkoekjes en likor 43.
  • Marcaponeroom met witte chocolade, verse aardbeien met balsamico. (mei/sep)
Bereken uw prijs & reserveer