Kerstdiner 2018

Beschikbaarheid:Een diner aan tafel is enkel nog mogelijk op 2de kerstdag in de regio Rotterdam. Een buffet kan in de meeste regio’s gewoon nog besteld worden.

De kok (en eventueel bediening) komt uw kerstdiner volledig aan huis verzorgen. De tafel wordt netjes voor u opgemaakt en de kerstelijke gerechten aan huis bereidt en uitgeserveerd.

Dit jaar bieden we ook de mogelijkheid om een kerstbuffet te reserveren. Deze worden mogelijk ‘traiteur’ geleverd; dit betekend dat u zelf het buffet middels instructies dient op te warmen. Het tarief is inclusief servies, bestek en servetten, maar ook schaving-dishes zijn inbegrepen bij de prijs. Alles wordt vuil weer opgehaald.

Menu, diëten en allergieën

U kunt zelf het menu samenstellen aan de hand van onderstaande menukaart. Weliswaar dient u één menu te kiezen voor de hele groep, maar wij kunnen uiteraard rekening houden met diëten, allergieën en specifieke wensen. U kiest het menu dat u het meest aanspreekt, en wij zullen indien nodig de gerechten aanpassen voor de gasten met een allergie of dieetwens.

MENU KERSTDINER

Een kerstdiner is beschikbaar als:
Vier gangen diner: max 1 hoofdgerecht.
Vijf gangen diner: max 2 hoofdgerechten.

*Bij het diner is knapperig brood met boter of tapenade inbegrepen.

Voor- en tussengerechten

Rosbief carpaccio
Carpaccio van rosbief met rucola, geroosterde bietjes, granaatappel, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en balsamico-dressing.

Vijgen en honing
Een salade met geitenkaas, parmaham, vijgen, noten en een honingvinaigrette.

Eendenborstfilet
Eendenborstfilet op pannenkoekje met bosbessencompote en salade van spitskool en rozijnen.

Klassieker: Bospaddenstoelensoep
Fluweelzachte crèmesoep van bospaddenstoelen met kervel, daarbij crouton met humus.

Parelhoen & pompoen
Parelhoenfilet, met julienne van groentes en shittake in een fluweelzacht soepje van pompoen.

Zalmtaartje
Met sjalot, tomaat en ricotta en een huisgemaakte pesto.

Hoofdgerechten

Eenden- of ganzenborst
Geglaceerde in karwij en honing, met een aardappel galette, savooiekool, bramen en een portjus.

Rib-eye
Aan één stuk rosé gegaard met knoflook en rozemarijn, geroosterde pastinaak, sjalot, shiitake en witte wijnroomsaus.

Klassieker: Beef wellington
Diamanthaas in bladerdeeg met serranoham en paddenstoelen, geserveerd met een pastinaakpuree, wintergroentes en cranberry-compote.

Porchetta
Rollade van buikspek gevuld met kruiden en pijnboompitten, geserveerd met notenrijst en een Braziliaanse zwarte bonenstoof.

Wildstoof
Wildstoof met kruidkoek en bockbier, quenelles van polenta, groente chips en spruitjes.

Hertenbiefstuk
Rose gebakken hertenbiefstuk, met gebraiseerde rode kool, aardappelpuree, en rode wijn saus.

Baarsfilet
Op de huidgebakken baarsfilet met hollandaisesaus, geserveerd met geroosterde pompoen, pastinaak en zoete aardappel.

Nagerechten

Klassieker: Poire Belle Hélène
Gepocheerde peer in warme chocoladesaus, met roomijs en amandelschaafsel.

Chocoladecake
Met zoute karamel, hazelnootcrème en zuidvruchten.

Omgekeerde ananas
Tarte tartin van ananas met rum en mascarponeroom.

Amarettoparfait
Parfait van ammeretto, met kaneelsiroop en bitterkoekjes.

Kersencrumble
Crumble van kersen met pecannoten, chocola en vanilleroomijs.

Kaasplankje

Brie & Blauwe kaas
Met cranberries, noten en honing, geserveerd met toast.

MENU KERSTBUFFET

Een kerstdiner is beschikbaar als:

Zilver: Broodplank, drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en bijgerechten.
Goud:Broodplank, vijf voorgerechten, drie hoofdgerechten en bijgerechten.

Broodplank

Knapperig brood
Met huisgemaakte kruidenboter of tapenade.

Voorgerechten

Wildpaté
Wildzwijnsham en wildpaté met cranberry en noten.

Waldorfsalade
Romig salade met beenham, bleekselderij, appel, druiven en walnoten.

Geitenkaas salade
Een salade van geitenkaas, Romeinse sla, krokantje en tomatenjamdressing.

Visplateau
Met gerookte zalm, makreel, forel en garnalen.

Ossenstaartsoep
Heldere runderbouillon met ossenstaart, fritatten en verse kruiden.

Warm gerechten

Kalkoen
Kalkoenrollade in een roomsaus van diverse paddenstoelen.

Stoofpotje
Wild (hert, haas en zwijn)in rode wijn gestoofd met kruidkoek en laurier.

Kalfsucade
Botermalse sukade in eigen jus gegaard.

Zalmtaartje
Hartig taartje met diverse vissoorten, zoals zalm, schol en grote gamba’s.

Frittata
Frittata van paddenstoelen, wilde spinazie met kaas gegratineerd.

Bijgerechten

Aardappelgratin
Gegratineerd, met nootmuskaat en peterselie.

Rijstschotel
Met gewone- en wilde rijst en diverse kruiden.

Stoofpeertjes
In port gestoofd met kaneel en steranijs.

Gegilde groentes
Aubergine, courgette en paprika gegrild met provinciaalse kruiden en knoflook.

Nagerecht

Grand Dessert
Diverse zoetige lekkernijen.

Bereken uw prijs