Onze filosofie; duurzame catering

UitjeThuis is opgericht in 2007 vanuit een passie voor eten & drinken. De insteek was om diners bij mensen thuis te koken en bedienen. Inmiddels verzorgen onze thuiskok(s) ook de catering van buffetten, barbecues en walking-dinners.

Verse bereidingen

Al onze caterings mogelijkheden worden inclusief kok en eventueel bediening geleverd. Zodoende kunnnen de gerechten zo vers mogelijk op locatie bereidt worden, dit geld ook voor ons buffet. Ook een barbecue wordt door de kok verzorgt, hij zal de barbecue gerechten de juiste garing geven.

Lokaal & seizoensgebonden

Onze keuken is Nederland van aard met zoveel mogelijk ingrediënten uit het seizoen en lokaal verkrijgbaar. Zodoende vermijden we dat onze ingrediënten van ver geïmporteerd moeten worden. Ook proberen wij zoveel mogelijk ingrediënten te vermijden die in een verwarmde en verlichte kas geteeld worden, zoals bijvoorbeeld, paprika’s, komkommer en tomaten in de winter. We gebruiken de juiste ingrediënten in het juiste seizoen, dan zijn ze ook op hun lekkerst.

Huisgemaakt

Halffabricaten bevatten vaak veel hulpstoffen voor de houdbaarheid, dit komt echter de smaak nooit ten goede. Daarom vermijden wij halffabricaten zoveel mogelijk, huisgemaakt is ons devies. Kruidenboter, sauzen, ijs en andere desserts; zoveel mogelijk wordt door de koks zelf gemaakt.

Minder vlees, meer plantaardig

Wij vinden dat we als cateraar een voorbeeld functie zouden moeten hebben met betrekking tot de verduurzaming van ons eetpatroon. De meeste impact wordt behaald met minder vlees en meer plantaardige producten. Hiermee wordt rekening gehouden in het opstellen van onze menukaart. Zo hebben we veel meer vegetarische of veganistische gerechten en daarnaast bieden we bij veel gerechten direct een plantaardig alternatief aan. Wel vinden we dat juist bij een feestelijke gelegenheid een lekker stukje vlees of vis moet kunnen. We richten ons daarbij vooral op delen die door consumenten minder worden gebruikt, maar juist wel heel smakelijk zijn.

Minder afval

Ook vinden wij het belangrijk dat er zo weinig mogelijk afval geproduceerd wordt. Een product, ingrediënt dient zoveel mogelijk benut te worden, zo gebruiken wij vlees- en groente-overblijfselen voor bouillons en sauzen. Garnituren voegen wij alleen toe, wanneer ze ook een toegevoegde waarde brengen qua smaak. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van degelijk servies en bestek, wegwerpservies wordt zoveel mogelijk vermeden.